Wat is BRAC?

Het verhaal van BRAC is een succesverhaal over hoe succesvol armoedebestrijding kan zijn. Het is ook een verhaal zoals je dat nog nooit eerder hebt gehoord: een organisatie ontstaan in een ontwikkelingsland, die na grote successen te hebben geboekt in het eigen land, nu wereldwijd actief is en inmiddels uitgegroeid is tot de grootste ontwikkelingsorganisatie ter wereld!

BRAC werd opgericht in 1972 om vluchtelingen te helpen na de onafhankelijkheidsoorlog. Oprichter Sir Fazle Abed richtte BRAC zo in dat door het continue monitoren van resultaten de programma’s steeds verder konden worden opgeschaald. Zo wist BRAC uit te groeien tot de organisatie die vandaag de dag ruim 138 miljoen mensen weet te bereiken, in Bangladesh en ver daarbuiten.

BRAC International

BRAC is buiten Bangladesh actief in elf landen. In deze landen werkt BRAC aan het bestrijden van armoede. Deze activiteiten worden gebundeld in de stichting BRAC International. Deze stichting is in Nederland geregistreerd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Onze Visie

Stichting BRAC International streeft naar een rechtvaardige, verlichte, gezonde en democratische wereld zonder honger, armoede, milieuverontreiniging en enige vorm van uitbuiting op grond van leeftijd, geslacht en etnische afkomst.

Partners

BRAC International heeft internationale partnerschappen en werkt samen met verschillende organisaties. Hier vindt u een overzicht daarvan.

Contact

Wilt u contact opnemen met BRAC International of bent u op zoek naar de adresgegevens, de routebeschrijving of bankgegevens? U vindt alle informatie hierover op de Contactpagina.