Onze samenwerking met de Nationale Postcode Loterij

De Postcode Loterij en BRAC zijn natuurlijk bondgenoten want zoals de Postcodeloterij miljoenen mensen betrekt bij het versterken van goede doelen, zo denkt en werkt BRAC groots over het bestrijden van armoede. “Small is beautiful, but scale is necessary.”  

In maart 2018 ontving BRAC International voor de eerste keer een schenking van de Postcode Loterij. Met de schenking van 1.5 miljoen euro kan BRAC in het straatarme Liberia starten met haar bewezen aanpak om de allerarmste mensen blijvend uit extreme armoede te tillen. Extreem arme gezinnen die van minder dan 1,69 euro per dag moeten rondkomen.

BRAC hielp al 1,7 miljoen gezinnen in Bangladesh uit extreme armoede met haar Graduation-aanpak. Hierin ligt de nadruk op het stapje voor stapje begeleiden van vrouwen die in twee jaar tijd samen met hun gezin blijvend uit armoede ‘promoveren’.

 Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,9 miljoen Nederlandersmee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 107 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen.

In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.