Rehma

 

Toen Rehma op 14-jarige leeftijd zich voorbereidde om naar de middelbare school te gaan, ontdekte ze dat ze zwanger was.

Rehma’s toekomst zag er somber uit. Haar vader liep weg en haar moeder zette haar het huis uit. Met een baby op komst kon Rehma nergens heen en zo kwam ze op straat terecht. Gelukkig ontdekte Rehma de BRAC Meidenclub. Door middel van meidenclubs ondersteunt BRAC jonge meiden zoals Rehma bij verschillende aspecten in hun leven. De meidenclub is een veilige plek waar vriendschappen met andere meiden worden opgebouwd. Ook is er ruimte voor het leren van vaardigheden, zoals omgaan met geld of het onderhouden van een familie.

Doordat de meiden leren van elkaar groeit hun zelfvertrouwen en kunnen zij krachtige vrouwen in de dorpsgemeenschap worden. Rehma volgde een training in ondernemerschap en kreeg een kleine lening van €40. Met de lening is ze een klein bedrijfje gestart in het maken van Maandazi, een Afrikaanse variant van de donut. Rehma’s moeder heeft Rehma terug in huis genomen en Rehma’s onderneming biedt voldoende inkomen om de hele familie te ondersteunen én te sparen voor later.