Wat BRAC heeft gepresteerd, is nog maar zelden vertoond. Zij zijn succesvol in hun werk, op een onvoorstelbaar grote schaal.”

Bill Gates, mede-voorzitter Bill & Melinda Gates Foundation

BRAC wordt wel gezien als één van de vroegste voorbeelden van een ‘lerende organisatie’. Leren van je fouten én successen zit verweven in de organisatiestructuur van BRAC. Doorlopend worden de successen gekwantificeerd, fouten in kaart gebracht en programma’s gefine-tuned op basis van de harde feiten over wat wel en niet werkt.
BRAC is altijd op zoek naar effectieve oplossingen voor problemen. Deze zoektocht is de drijvende kracht achter BRAC’s eigen ontwikkeling. De inzichten die dit oplevert, zijn altijd gebaseerd op de data uit de projecten. Zo slaagt BRAC er altijd weer in om haar aanpak te verbeteren, aan te passen aan de omstandigheden en op te schalen, zodat nog meer mensen bereikt kunnen worden.

EVEN KENNISMAKEN: VOOR DEZE MENSEN WERKEN WIJ

Bekijk alles (EN)

Samsunnahar

Samsunnahar

Lees meer

Rehma

Rehma

Lees meer

Ebola

Ebola-overlevers

Lees meer

Sheepa

Sheepa Hafiza

Lees meer

 

RESEARCH

BRAC International’s onafhankelijke Research and Evaluation Division is ongeëvenaard in de lading aan data die het jaarlijks weet te verwerken rond de BRAC-programma’s wereldwijd. De Research-afdeling van BRAC staat wereldwijd bekend als dé bron voor best practices en nieuwe inzichten op het gebied van ontwikkelingswerk.

JAARVERSLAGEN

De voortgang en resultaten van de activiteiten van BRAC International, vindt u in ons jaarverslag.