ELA-leden krijgen vak- en ondernemerstraining

 

De deelnemers aan deze trainingen komen uit BRACs Empowerment and Livelihood of Adolescent (ELA) programma dat tienermeiden en jonge vrouwen versterkt in sociale en economische vaardigheden, waaronder ondernemerschap en het aanbieden van microkrediet. In deze samenwerking levert Mineke Foundation de trainers in de vorm van de eigen, succesvolle afgestudeerden, die op deze manier werkervaring en wat extra inkomsten krijgen.

Behalve de noodzakelijke vakkennis komen in de trainingen ook ondernemersvaardigheden aan bod. Deze lessen in ondernemen voldoen aan een grote behoefte en zijn verder uitgebreid om de start van bedrijfjes mogelijk te maken. Het idee is dat de jonge vrouwen al tijdens de opleiding een eigen bedrijfje starten. Na iedere trainingsdag worden de resultaten – brood, gebak en zeep – direct verkocht op de markt. Zo oefenen cursisten vanaf het begin met ondernemen. 14 cursisten hebben al laten zien dat ze winst konden maken, variërend van 2.50 tot 50 dollar per week.

De samenwerking is gestart met het opleiden van 50 ELA-clubleden die na 3 maanden training allemaal geslaagd zijn. Het vervolgplan is om in twee provincies 20 tot 25 clubleiders te trainen zodat zij de training kunnen geven aan de leden van de ELA-clubs.