Nieuwe Directeur BRAC International

Nieuwe Directeur BRAC International

Per 1 mei 2019 is Dr. Muhammad Musa de nieuwe directeur van BRAC International en gaat het werk van BRAC in 11 landen in Afrika en Azië leiden. Musa was voorheen werkzaam als directeur van BRAC in Bangladesh. Musa volgt Faruque Ahmed die na 17 succesvolle jaren met pensioen gaat.

Musa heeft uitgebreide ervaring met sociale ontwikkeling en humanitaire organisaties in internationale, interculturele settings. Voordat hij in 2015 bij BRAC startte, werkte hij 32 jaar lang bij CARE International in het senior internationaal management. Ruim twintig jaar werkte Musa in Ethiopië, Oeganda, Soedan, Tanzania, Thailand, India, Bangladesh en de regio Azië. Tijdens zijn directeurschap van BRAC in Bangaldesh slaagde Musa erin BRAC’s focus te houden op de vele dimensies van armoede in Bangladesh. Musa, van huis uit een arts en specialist in de volksgezondheid, heeft een gespecialiseerde opleiding in moeder- en kindvoeding en rampenbeheersing. Hij is ook een internationaal erkende senior managementtrainer en een ervaren coach.
Musa is de opvolger van Faruque Ahmed, die na een toegewijde 17 jaar durende loopbaan bij BRAC en BRAC International, per eind april is gestopt.

terug naar nieuws