BRAC uitgeroepen tot beste NGO ter wereld

BRAC uitgeroepen tot beste NGO ter wereld

Vandaag is BRAC uitgeroepen tot de beste NGO in de wereld. Dit door de onafhankelijke Zwitserse organisatie NGO-Advisor waarvoor journalisten en wetenschappers de ranking doen. Van meer dan 500 organisaties wereldwijd, heeft NGO Advisor in de internationale categorie BRAC op nummer één geplaatst; gebaseerd op het leiderschap in de Rohingya crisis, haar innovatieve samenwerkingsvormen en de schaal waarop zij werkt.

Deze erkenning geldt voor de hele BRAC-familie, die in 43 landen programma’s uitvoert in partnerschap met overheden, lokale en globale organisaties en in totaal 138 miljoen heeft bereikt. “De kracht van BRAC, al 47 jaar lang, is vooral afkomstig van de mensen waarvoor we werken. Zij inspireren ons op onze missie en we gaan door tot we iedereen hebben kunnen bereiken en daarmee armoede niet meer bestaat”, zegt Dr. Muhammad Musa, uitvoerend directeur van BRAC Bangladesh.

Elk jaar onderzoekt, evalueert en rangschikt NGO Advisor NGO’s uit de hele wereld en publiceert de beste in hun jaarlijkse Top 500 NGO’s wereldranglijst. De lijst van 2019 weerspiegelt de vele veranderingen in de sector in het afgelopen jaar, waarbij een aantal nieuwe organisaties voor het eerst verschenen”, zegt Jean-Christophe Nothias, voorzitter van NGO Advisor. “BRAC behoudt niet alleen zijn toppositie, maar verbeterde zichzelf ook weer op het gebied van haar lange termijn visie en veerkracht in een steeds veranderend internationaal landschap. Het leiderschap en de daadkracht die BRAC in de noodhulp en wederopbouw voor de honderdduizenden Rohingya vluchtelingen in Cox’s Bazar gooit bovendien hoge ogen bij NGO-advisor.

“BRAC werkt met mensen en lokale gemeenschappen die in een situatie van armoede, analfabetisme, ziekte en sociale ongelijkheid leven. We passen bewezen benaderingen toe en versterken op grote schaal kwetsbare mensen zodat zij zichzelf uit armoede kunnen tillen en hun potentieel realiseren. We zijn dankbaar voor de erkenning en ondersteuning van dit werk”, zegt Faruque Ahmed, Executive Director van BRAC International.

De beoordelingen voor de ranking is gebaseerd op openbaar beschikbare informatie – waaronder financiële, personele, bestuurlijke en marketing- en communicatiegegevens – In de ranking van dit jaar staan ook ngo’s die de voorhoede vormen van de internationale ontwikkelingssector, met Artsen Zonder Grenzen, de Deense Refugee Council, Open Society Foundations en Mercy Corps in de top vijf.

terug naar nieuws