Licht voor 46.000 Rohingya-gezinnen in Bangladesh

LIGHTING THE LIVES OF 46,000 ROHINGYA FAMILIES

Licht voor 46.000 Rohingya-gezinnen in Bangladesh

BRAC en Signify (voorheen Philips Lighting) gaan onder 46.000 Rohingya-gezinnen in Cox’s Bazar draagbare solar lampen verspreiden. Voor de gezinnen die al sinds vorig jaar in de vluchtelingenkampen wonen, betekent de lampen een grote verbetering van de kwaliteit van leven in hun geïmproviseerde onderkomens. De verlichting zal vooral de veiligheid van vrouwen en kinderen ‘s nachts vergroten.

De Signify Foundation (voorheen bekend als Philips Lighting Foundation) schenkt ook 2,508 Philips LifeLight Home-systemen voor BRAC-locaties waaronder 60 kindvriendelijke ruimtes die zorg bieden aan kinderen die alleen zijn.

„Voorheen waren de kampen ‘s avonds pikdonker, waardoor basisbehoeften als koken of lezen bijna onmogelijk waren”, zegt Asif Saleh BRAC International directeur Strategy, Communication and Empowerment. “Deze  lampen op zonne-energie maken de kampen ‘s nachts veel veiliger en leveren een hoognodige bijdrage aan de levens van mensen die dagen doorbrengen in onvoorstelbare moeilijkheden. We hopen dat deze samenwerking met een organisatie als Signify een stap is naar blijvende impact.”

Prajna Khanna, directeur van de Signify Foundation onderstreept de potentie van deze samenwerking: “Door ons partnerschap met BRAC kunnen we unieke kennis, middelen en mogelijkheden van onze beide organisaties samenvoegen, waardoor we een verschil kunnen maken, vooral in het vergroten van de veiligheid voor de vrouwen en kinderen.”

BRAC verspreid de door Signify gedoneerde lampen via haar netwerk van kantoren en gezondheidswerkers in de kampen, met gedetailleerde trainingen over het gebruik en hoe vervangingen onder garantie mogelijk zijn. Elke lamp wordt geleverd met een instructie en informatieblad in de taal van Rakhine. Ook werkt BRAC met lokale (zonne-energie) bedrijven in het Cox’s Bazar-gebied samen om de LifeLight Home-systemen te installeren en te onderhouden. Deze bedrijven zullen worden opgeleid in de specifieke Philips-producten en bieden technische ondersteuning.

Lees ook het blog over de betekenis van licht in Cox’s Bazar.

terug naar nieuws