BRAC programma helpt 1,7 miljoen gezinnen blijvend uit extreme armoede

BRAC programma helpt 1,7 miljoen gezinnen blijvend uit extreme armoede

BRAC gooit hoge ogen met de resultaten van haar Graduation programma dat gezinnen helpt om in twee jaar tijd uit extreme armoede te komen. Sinds 2002 heeft BRAC in Bangladesh al 1,7 miljoen gezinnen met dit programma kunnen bereiken. Extreem arme gezinnen die van minder dan 1,90 $ per dag moeten rondkomen. Het programma richt zich vooral op vrouwen die sociaal versterkt worden en begeleid worden in het opzetten van een onderneming waardoor ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dit komt ten goede aan het hele gezin. Drie jaar na afloop blijkt 95% van de vrouwen nog steeds economisch redzaam te zijn en actief deel uit te maken van de gemeenschap.

Lees ook de inspirerende verhalen van vrouwen wereldwijd die de vicieuze cirkel van armoede hebben doorbroken.

terug naar nieuws