BRAC schaalt hulp in Cox’s Bazar op

BRAC schaalt hulp in Cox’s Bazar op

Met 700 mensen in Cox’s Bazar (Bangladesh) aanwezig, breidt BRAC iedere dag haar hulp uit aan de 604,000 mensen die op de vlucht zijn geslagen vanuit Myanmar. De schaal van deze humanitaire crisis is bijna niet te bevatten. Er zijn grote tekorten aan zo’n beetje alles: eten, schoon drinkwater, zorg voor moeders en kinderen, onderdak, latrines.

Tot op heden heeft BRAC meer dan 264.000 mensen kunnen bereiken. Dagelijks zien we 7.000 mensen via onze 50 mobiele gezondheidsposten en krijgen 4000 kinderen per dag een veilige plek in de 56 child friendly spaces. Ook bouwen we 15.000 latrines en 1,000 bronnen voor veilig drinkwater. Afgelopen week was algemeen directeur Dr Musa als spreker te gast bij de VN in Geneve. Bekijk ook het BBC World interview en lees het artikel  in de New York Times.

In een week tijd heeft BRAC, als belangrijke partner van het ministerie van Gezondheid in Bangladesh, 25% van de 679.000 mensen kunnen vaccineren tegen een cholera-uitbraak. Deze levensreddende campagne is de op een na grootste cholera campagne in de geschiedenis. Zie ook de beelden van BRAC’s werk.

Met 700 mensen in Cox’s Bazar is BRAC de grootste hulporganisatie ter plekke. Kern van BRAC’s werkwijze is dat ze met een aanpak werkt die zich bewezen heeft en waardoor ze in staat is in korte tijd steeds meer mensen te bereiken. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van de video Small is beautiful, scale is necessary

Voor meer informatie over BRAC’s humanitaire werk in Cox’s Bazar ga naar de response website.

terug naar nieuws