BRAC eerste op de wereldranglijst van NGO’s wereldwijd

BRAC eerste op de wereldranglijst van NGO’s wereldwijd

Elk jaar onderzoekt, evalueert en rangschikt NGO Advisor NGO’s uit de hele wereld en publiceert de beste in hun jaarlijkse Top 500 NGO’s wereldranglijst.

Van meer dan 500 organisaties wereldwijd, heeft NGO Advisor in de internationale categorie BRAC op nummer één geplaatst; gebaseerd op behaalde impact, innovatie en duurzaamheid.

BRAC werd geprezen om de holistische benadering in het bestrijden van armoede, door het te zien als een probleem van onderling samenhangende barrières die gelijktijdig moeten worden aangepakt. De ranking benadrukte ook de manier van aanpak van de organisatie van het ontwikkelen, implementeren en opschalen van oplossingen.

“Vanuit het perspectief van onze rankingscriteria – impact, innovatie en duurzaamheid – voldoet BRAC aan alle drie. In de loop van de decennialange geschiedenis van de organisatie, heeft BRAC een ongeëvenaarde positie op het gebied van internationale ontwikkelingssamenwerking aangenomen. Desondanks blijft de organisatie zich houden aan een holistische evidence-based benadering van armoedebestrijding “, zegt NGO-adviseur Jean-Christophe Nothias die voorheen als journalist bij The Global Journal werkte en in 2009 de rankingsmethodiek mede heeft ontwikkeld.

De nieuwe Top 500 ranglijst omvat een aantal opmerkelijke organisaties zoals Artsen zonder Grenzen op de tweede plaats, Oxfam op de derde, Save the Children op de negende en de Grameen Foundation op de twaalfde plaats. NGO Advisor combineert academische discipline met journalistieke integriteit en autonomie bij het evalueren van elke organisatie op basis van de objectieve verdiensten. Vandaag de dag presenteert NGO Advisor haar bevindingen aan een internationaal publiek van donateurs, vrijwilligers, journalisten, onderzoekers, diplomaten en non-profit leiders om ‘best practices’ te laten zien en de veranderende waarden van de internationale gemeenschap te weerspiegelen.

“Deze erkenning is echt een eer,” zei Sir Fazle Hasan Abed, oprichter van BRAC. “Het BRAC personeel werkt onvermoeibaar om zowel innovatieve als bewezen oplossingen op te schalen om mensen die in armoede leven over de hele wereld de controle over hun eigen leven te laten nemen. Het is geweldig om deze toewijding erkend te zien.”

terug naar nieuws