Home

Of je nu in Nederland, Bangladesh, Oeganda of de Filipijnen woont, je basisbehoeften zijn hetzelfde; een dak boven je hoofd, kleding en voldoende te eten. Ieder mens heeft de vaardigheden om dat te bereiken. Toch leven nog veel te veel mensen in armoede waarvoor deze basisvoorzieningen niet vanzelfsprekend zijn. BRAC ondersteunt deze mensen met zowel innovatieve als bewezen oplossingen zodat zij zelf de cirkel van armoede kunnen doorbreken en de controle over hun eigen leven hebben.

BRAC, opgericht door Sir Fazle Abed, is 45 jaar geleden begonnen in een klein dorp in Bangladesh en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste ontwikkelingsorganisatie in de wereld. De succesvolle programma’s die in Bangladesh zijn toegepast om armoede integraal en effectief aan te pakken, zijn in andere landen opgeschaald. De programma’s van BRAC bereiken miljoenen mensen in Bangladesh, Afghanistan, Pakistan, Tanzania, Oeganda, Zuid-Soedan, Sierra Leone, Liberia, Myanmar, Nepal en de Filippijnen.
Help BRAC helpen om bij mensen het beste naar boven te halen.

Parallax – section 2

wat we doen

BRAC creëert kansen voor de allerarmsten. We kiezen voor een integrale aanpak van armoede door gelijktijdig te werken aan gezondheidsvoorzieningen, onderwijsmogelijkheden, economische vooruitgang en algemene ontwikkeling. Met onze lokale programma’s over voeding, water, sanitair en hygiëne (WASH), onderwijs, landbouw en voedselzekerheid, microfinancieringen, sociale ondernemingen en het vergroten van zelfredzaamheid van tienermeiden hebben we in elf landen in Azië en Afrika al meer dan 138 miljoen mensen in armoede bereikt. Bekijk onze website en lees hoe we de komende jaren de armoede nog verder zullen terugdringen.

 

 

Alles zien

Parallax – section 3

waar we werken

BRAC is wereldwijd actief met diverse programma’s. Ga met je muis over de kaart om te zien waar we werken en wat we er doen. Klik op de links onder de kaart om direct naar de website van het betreffende land te gaan.

BangladeshAfghanistanFilipijnenLiberiaMyanmarNepalOegandaPakistanSierra LeoneTanzania
Zuid-Soedan

Parallax – section 4

Laatste Nieuws

Alles zien

Parallax – section 5

Doneer nu

BRAC heeft wereldwijd de levens van miljoenen mensen verbeterd. Steun BRAC met het verder uitrollen van haar succesvolle programma’s in landen in Afrika en Azië.

Donatie of periodieke schenking

Je kunt eenmalig of maandelijks een gift overmaken. Het is ook mogelijk een periodieke schenking te doen. Neem daarvoor contact met ons op.

Samenwerking

Geïnteresseerd in samenwerking tussen BRAC en jouw bedrijf, fonds of organisatie? Neem contact met ons op.